Както знаете, нашата мисия е да работим за това, хуманното отношение към животните и отговорното отношение към природата да станат осъзната необходимост за всеки член на обществото.

Решихме да съчетаем опазването на природата и грижата за пострадали животни в нашата кампания „Капачки за животните“. Събирайки пластмасови капачки и предавайки ги за рециклиране, ние помагаме тези опасни за природата отпадъци да не попадат в нея. А с парите от предадените капачки ще си помогнем за финансиране на дейности, свързани с помощ на животни, пострадали от насилие – чрез заплащане на лечението им, осигуряване на храна, подслон и т.н. Дейността по кампанията ще бъде публично отразявана на нашия официален сайт, Фейсбук страницата ни и в медии, с които си партнираме. Предвиждаме капачките да се събират в големи пластмасови бутилки със стикери, информиращи гражданите. Бутилките ще бъдат поставени при наши партньори на места, които ще обявим тук.

Как можете да се включите?

   Сдружението вече има сключен рамков договор с две фирми за изкупуване на вторични суровини:

– В.Е.К.О. трейд 2000 ЕООД, които имат изкупвателен пункт на ул. „Резбарска“ 7, до гараж „Малашевци“ – София и

– Никсметал груп, които имат изкупвателен пункт в гр. Ботевград, ул. „Цар Иван Шишман”

1. Всеки, който желае, може да занесе събрани от него пласмасови и найлонови отпадъци в пункта, и да каже, че ги предава в полза на сдружение „На Ти с Природата“ и кампания “Капачки за животните”, като вземе бележка за количеството и цената. Снимайте бележката и ни я изпратете. На края на месеца, въз основа на събраните бележки, ще издадем фактура на фирмата, а те ще ни преведат по сметката събраната сума.

2. На определени места, засега в София и Ботевград, ще се събират капачки. Можете да занесете там и събраните от вас. Тези места ще обявим на сайта и във Фейсбук страницата ни.

3. Ако имате офис или заведение, където бихте събирали капачки за кампанията, моля да се свържете с нас, за да го обсъдим – чрез електронната ни поща или чрез Фейсбук страницата ни.

4. Ако желаете да помагате като доброволец в организиране на предаването на капачките – пак ни се обадете. Помощта се състои в периодично събиране на капачките от пунктовете във вашия район и предаването им в пункта за вторични суровини. Не сме много хора и всяка помощ е добре дошла .

5. Ако сте от друго населено място и искате да се включите в кампанията, може просто да предадете събраните от вас капачки в най-близкия пункт за вторични суровини и да преведете по банков път (с основание “Капачки за животните”) получената сума. Банковата сметка на сдружението е : IBAN: BG18 BPBI 7940 1048 1773 01 (в BGN) BIC: BPBIBGSF, Пощенска Банка; държател на сметката: Сдружение „На ти с природата”

Засега капачки се събират на следните места (списъкът ще се актуализира постоянно):

София:

Изкупвателен пункт на ул. „Резбарска“ 7, до гараж „Малашевци“ – моля, при възможност карайте капачките направо там и съобщавайте, че са за кампанията.

1. Клиника „Добро хрумване – Център“ – ул. „Княз Борис I“ 125 и
2. Клиника „Добро хрумване –Борово; ул. “Подуево” N 10, сграда Крит
3. Фризьорското салонче на Мария – Редута, до вет. клиника „Св. Георги“
4. кв. Слатина, ул. “ Мъдрен“ 27 – Студио за красота
5. жк. Надежда , бул. “Бели Дунав”, на 100м от метростанция „Бели Дунав“ – наливна парфюмерия ММЗ
6. Красна Поляна, бул. Вардар 1, бл. 87, вх А , наливна парфюмерия ММЗ

Ботевград:

1.Никсметал груп, ул. „Цар Иван Шишман” 37 – моля, при възможност карайте капачките направо там и съобщавайте, че са за кампанията.
2.Център „Алтернатива“ – ул. „Гурко“ 9, до Office 1
3.Фънки бар “Плодчето”
4.Заведение за бързо хранене на бул. „България“ 4