В рамките на проект „На Ти с кучето 3 – Не си сам в парка” , сдружение „На Ти с Природата” представи правилата за движение с куче в градска среда, чиято цел е да направят разходките с куче по-приятни и помагат за избягване на конфликти.
Всъщност, голямата част от тези правила съществуват от доста време в законодателството на страната, но много хора дори не знаят това. Идеята на сдружението е да ги популяризира по лесно разбираем и дори забавен начин. А също и да подчертаем, че законодателството не ни ограничава, а ни защитава, стига да сме изрядни стопани.

В рамките на второто събитие имаше кратка беседа с демонстрация как най-лесно се приучва куче за движение на повод. С присъстващи на събитието стопани имаше и демонстрация за безконфликтно разминаване.  На събитието присъстваха и стопани на щастливо осиновени с помощта на сдружението бивши бездомничета, заедно със самите тях.
Разбира се, като говорим за правилник за движение – имаше и листовки. Присъстващите се затрудниха на местата, където верните отговори бяха повече от един. Въпреки това, всички включили се получиха подарък – кърпа с надпис „Имам нужда от дистанция”, с която да маркират кучето си, когато наистина има нужда и да популяризират идеята за „жълтото куче”.

Бяха изтеглени наградите от томболата и, разбира се, голямата награда – професионална фотосесия, която спечели Анна Виткова.  След това участниците се забавляваха и си направиха обща снимка.
На раздяла пожеланието беше да има повече такива събития.

Още снимки и видео от събитията по проект „На Ти с Кучето” можете да видите тук: https://www.facebook.com/KucheshkaGradinka/  а правилника и листовките можете да изтеглите от сайта ни.

Проект „На ти с кучето 3: Не си сам в парка се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община Програма „Европа“ 2023  от сдружение „На Ти с Природата“ в партньорство с Район Средец