До

г-н Лютви Местан,

народен представител,

член на 43-то Народно събрание

ОТВОРЕНО ПИСМО

От

Сдружение „На ти с Природата“

Уважаеми г-н Местан,

С настоящето си писмо изразяваме недоумението си и възмущението си от разпространените в медийното пространство снимки, на които позирате с три убити от Вас вълка по време на лов.

На първо място Ви обръщаме внимание, че не е нормално и морално да убиваш други живи същества, които с нищо не те застрашават и не ти вредят. Спорният лов вече е забранен в редица държави и пак в редица държави са въведени ефективни нелетални мерки за охрана на домашни животни от нападения на вълци и други диви хищници. Докато развитата част от човечеството строго осъжда спортния лов и го забранява, Вие като представител на най-висшият орган на власт в държавата, позирате с убити от вас невинни същества. При това окачени и висящи на някакъв прът – допълнителна гавра с телата им.

В България жертва на лов стават както животните, представляващи „дивеч“, така и много други – предимно пастирски и бездомни кучета. В същото време обществената търпимост към ловуването в страната все повече намалява (част от световната тенденция в тази насока) и един ден тази нехуманна практика ще бъде обявена за незаконна и тук. Дотогава, разбира се, Вие можете да убивате още животни и да си показвате снимките в медиите, за видят всички колко сте добър и извисен.

Във връзка с горното, искаме да Ви запознаем и с една от най-големите личности на XX и XXI век – Джон Дъглас, с над 30 години стаж във ФБР като профайлър, работил по разкриването на случаите на Чарлс Менсън, Тед Бънди и много други. Този човек, разкрил редица престъпления, извършени от серийни убийци и изнасилвачи, открито нарича ловците „серийни убийци“. Оставяме изводите на Вас.