Избрахме тази дата  за закриване на нашия проект, защото считаме, че идеята за споделените пространства и културата на общуване в тях допринася за добруването на животните и осъзнаване на тяхната ценност.

Отчетохме извършеното по проекта – дискусията, доброволческото обновяване на Кучешката градинка до Орлов мост, двата прекрасни семинара. Наградихме участниците във фото-конкурса – един на живо, а останалите – по пощата, като преди това накратко ви запознахме с историята на техните снимки. Благодарихме на всички, които допринесоха за реализацията на този прекрасен проект и на документирането му; на прекрасните лектори от DoggoFriends и Жълто куче, на дизайнера на чудесните сувенири и рекламни материали Роси Босяцка; на фотографа и оператор  Дико Желев, както и на всички вас, които участвахте активно в събитията и ги превърнахте в празници на добрите и отговорни стопани, карайки ни да изпитваме радост и гордост.

В този ден ние искахме не само да отчетем извършеното по проекта и да наградим спечелилите във фотоконкурса. Искаме да отделим внимание на една друга отговорност – отговорността да съжителстваме в градската среда и с едни не толкова познати, но безкрайно симпатични и полезни същества – прилепите. Поради това поканихме човекът, който считаме, че най-добре може да ви разкаже за тях. Ето какво ни разказа Вяра Крушкова от Bat World – България.

Специален участник в събитието беше и Петя Алтимирска от КАЖИ. Тя разказа за каузи, борещи се срещу нехуманни практики – основно борбата за забрана на фермите за норки и гушенето на гъски.  Припомнихме си и как да избираме продукти, подкре пящи хуманния подход при отглеждане на кокошки. Ето какво ни каза Петя.

Огромна благодарност изказваме на Район Средец, които бяха наши партньори в това начинание, както и на бившия кмет на района – Мария Ачкова. Чудесно е, когато местната власт има желание да чуе гласа на гражданите и да съдейства за реализиране на предложенията, полезни за общността.

Проект „Споделени пространства – На Ти с кучето 2” бе изпълнен с финансовата подкрепа на Програма Европа 2020 на Столична община. Благодарим на екипа на програмата за съдействието и добрата комуникация, а на Столична община – за осигуреното финансиране.