Немските овчарки на Българската армия, станали ненужни поради преструктуриране, ще бъдат евтаназирани поетапно. Тихомълком държавата реши да изпраща най-добрите приятели на нашите военни на смърт заради липса на пари!

Този петък (3 септември 2004) първата пратка от 25 кучета пристигна в софийския изолатор за бездомни кучета в квартал Лозенец. 13 от кучетата са евтаназирани на мига. 12 са живи, но не се знае докога. В най-добрия случай им остават още 7 дни!

Вие, които четете това, помогнете на поне едно граничарско, обучено и здраво куче!

За Вашето дете и приятели, за охрана на обект. Това са обучени кучета в превенция на престъпления и охрана на хора. Кучетата са възпитани, спокойни, здрави, отговарят на команди, всички си имат имена.

КАК? Идете в община Сердика, 3 етаж, бул. „Кн. Мария-Луиза“ 88, предприятие „Екоравновесие“. Срещу личната си карта ще получите пропуск. С пропуска посетете изолатора в кв. „Лозенец“, до Хладилника, в горичката зад спирката на автобусите за Витоша. 24 лева струва свободата на немската овчарка!

Телефон за информация – 02/ 9624219 (изолатор Лозенец)

В следствие на действията на добри хора 12-те немски овчарки бяха спасени.

Дванайсетте немски овчарки бяха осиновени днес(08.09.2004) до 11:00 часа! Министерство на отбраната се покри и каза, че наличните били продадени!

Благодарности на всички, които писаха, говориха, и най-вече отидоха на място, за да осиновят куче! Подобен натиск никой от „отговорните лица“ не очакваше!! За по-малко от час всички кучета си намериха нови стопани. Всички, или почти всички…

Естествено фарсът от петък трябваше да продължи и днес.

След като евтаназираха 13 кучета в петък по устно нареждане на директора, тази сутрин Директорът на „Екоравновесие“, очевидно изненадан от медийния интерес по темата, реши да си осинови лично той 4 (четири) от немските овчарки, за да помогнел и той на армията. Неговото благородно дело беше последвано от това на други двама негови служители – гледач на кучетата в изолатора и ветеринарен лекар. Всеки един от тях все пак си позволи да задели само по едно куче (както си му е редът). А редът е строг само за не-Директори и гласи: срещу един пропуск: едно куче.

Така реално, 6 кучета бяха осиновени от служители на Предприятие „Екоравновесие“, а 6 бяха осиновени от граждани. След 10 часа хората, които проявяваха интерес към немските овчарки, бяха отпращани, защото кучетата вече били раздадени.

Да се надяваме, че Директорът на „Екоравновесие“ няма да забрави да регистрира бъдещите си четири любимци в регистъра на районната си община, откъдето е живущ, както и в Районната ветеринарномедицинска служба. Да им извади медальони и паспорти и да плати общо 96 лв. за кастрация на кучетата на предприятието си.

От Министерство на отбраната, поделение „Саранци“, в началото на деня отричаха собственост върху животните, изпратени в изолатора. После признаха, че били техни, но станало грешка. Най-сетне заявиха, че всички налични кучета днес били разпродадени и вече нямало.

Между тези кучета са тринайсетте, които си отидоха в петък (http://dsmo.eamci.bg/Scripts/isapiVWB.dll/theme?THEMEID=40253)

Цялата тази информация нямаше да достигне до нас, ако в предприятието нямаше Обществен медиатор, който си свърши блестящо работата и защити животните! Ники, тези 12 останаха живи заради теб! Благодарим ти, че си имал куража!

Дано и управниците на военните спрат да се държат като страхливци, а намерят подобаващо отношение към нашите кучета!

Официално ще поискаме информация за съдбата на МО и МВР кучетата в България.

Благодарим на всички, които ни помогнаха ! Благодарим на електронните медии, които разпространиха тази информация със светкавична скорост.